Een winterse cocktailervaring
Amaro del Capo is een bitterzoete likeur, afkomstig uit Calabrië en belichaamt de authentieke Italiaanse smaak en levensstijl, waarbij uitgebreid tafelen, genieten met familie en vrienden, en lang natafelen centraal staan. Al meer dan een eeuw is Amaro del Capo geliefd bij de Italianen en dé smaakmaker tijdens deze (na)tafelsessies. Of je het nu puur en ijskoud als digestief drinkt of juist als aperitief, verwerkt in een verfrissende cocktail, één ding is zeker: met elke slok neemt Amaro del Capo je mee op een reis naar Italië.
Verrassende smaakervaring
Het woord “amaro” betekent in het Italiaans “bitter”, maar dit geliefde drankje uit Italië biedt veel meer dan dat. Elke amaro heeft zijn eigen unieke receptuur. Dit betekent dat de ingrediënten en smaken sterk kunnen variëren afhankelijk van waar de amaro wordt gemaakt. De unieke smaakervaring van Amaro del Capo wordt gecreëerd door de infusie van 29 natuurlijke en heilzame kruiden, vruchten, bloemen en wortels, die allemaal zorgvuldig geoogst worden door lokale verzamelaars en die verwerkt worden in eigen faciliteiten in de regio Calabrië. Van de verfrissende tinteling van munt tot de zoete en bittere ondertoon van sinaasappel en een kruidig vleugje zoethout, ieder slokje onthult weer een nieuwe smaak en legt de complexiteit van de amaro bloot. Waar andere amaro’s rond de twintig smaakprofielen hebben, kent Amaro del Capo maar liefst zeventig smaakprofielen die keer op keer zorgen voor een verrassende smaakervaring.
Een winterse cocktailervaring
De wintertijd is weer ingegaan en daarmee breekt een nieuw seizoen aan vol frisse dagen en sfeervolle momenten. Wat past daar beter bij dan een heerlijke, winterse cocktail die je rechtstreeks naar het zuiden van Italië brengt? Op de vraag of wij een exclusief perspakket van Vecchio Amaro del Capo wilden ontvangen reageerden wij positief. Gewapend met een Bialetti percolator (“Hoe was het ook al weer”) zetten wij de lekkerste Italiaanse koffie. Dit was nodig voor de nieuwste creatie van Amaro del Capo: de Capo Espresso Martini. Met de rijke kruiden van Amaro del Capo gecombineerd met de smaak van koffie, ontstond er een harmonieuze mix die zowel verwarmend als behaaglijk is.
De Capo Espresso Martini is een cocktail die de authentieke Italiaanse gezelligheid direct naar je toe brengt, vol rijke smaken en warmte. Wat heb je nodig: 25 ml Amaro Del Capo, 25 ml Ekixer di Caffè di Santa Maria al Monte en 50 ml espresso. Nadat je de koffie hebt gezet, vul je een shaker met veel ijs. Daarop schenk je 25 ml Amaro del Capo in de shaker. Vervolgens voeg je 25 ml Elixer di Caffè di Santa Maria al Monte toe. Voeg daarna de verse espresso toe en shake alle ingrediënten gedurende 15 seconden stevig. Schenk door een zeef in een martiniglas en garneer het met 3 koffieboontjes. Heeeeeeeeerlijk!
Ambachtelijk erfgoed
Vecchio Amaro del Capo, wat ‘oude kruidenbitter van de Kaap’ betekent, weerspiegelt de rijke traditie van Calabrië. De familie Caffo heeft een diepgewortelde geschiedenis in deze Italiaanse regio, dankzij de vier generaties meester-distilleerders die het geheime familierecept bewaken sinds 1915. Amaro del Capo koestert de eeuwenoude familietraditie en dompelt de amaro-liefhebber onder in een unieke sensatie van authentieke smaken en vakmanschap die zij door de jaren heen hebben geperfectioneerd.
Voor meer informatie: www.vecchioamarodelcapo.com